Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Spor Yöneticisi ve Araştırmacı Yazar Bekir Ayaz: Pazarlaması ve Önemi!

Spor Yöneticisi ve Araştırmacı Yazar Bekir Ayaz: Pazarlaması ve Önemi!
REKLAM ALANI
02.08.2022
A+
A-

Spor Yöneticisi ve Araştırmacı Yazar Bekir Ayaz: Pazarlaması ve Önemi!

Spor Yöneticisi ve Araştırmacı Yazar Bekir Ayaz Usta Gazeteci Abdullah Yiğit `e PAZARLAMASI VE ÖNEMİ! İle ilgili açıklama yaptı.

Spor Yöneticisi ve Araştırmacı Yazar Bekir Ayaz, açıklamasında şunları söyledi:

Türkiye futbol Federasyonu bünyesinde 169 profesyonel futbol kulübü bulunmakta olup, Süper lig, PTT Ligi, 2 Lig ve 3 Lig’de olarak mücadele etmektedirler.

Yöneticiler, sezon öncesi sürekli kazanan dinamik bir futbol takımı oluşturmak, viral hale gelmek için güçlü bir momentum ile takımlarını üst pigmentlere taşımak, taraftarın adrenalini heyecan dolu mod ile yükseltmek arzusu içerisindeler.

Tuttuğumuz takımların maçlarını izlerken bambaşka duygulara büründüğümüz doğrudur. Maç başlamadan önce farklı his, başlama düdüğü ile birlikte yaşanan heyecan, atılan ilk golde yaşanan sevinç, galip ayrılırken haz alınan mutluluk ve yenilgide duyulan hayal kırıklığı. Maç sonu demeçleri, özet görüntüleri ve yenilgide haftaya demoralize başlamak, spor haberlerini, basını bir sonraki maça kadar neredeyse takip etmemek çok farklı şeyler. Kısacası bir yaşam biçimi.

Durum böyle olunca milyonlarca insanın keyif alacağı çok sayıda spor etkinliği ile spor pazarlaması rekabetçi ortamda, hızlı tempolu, girişimci organizasyonda endüstriyel bir konuma gelmiştir.

 

SPOR PAZARLAMASI NEDİR?

Spor pazarlaması, organizasyonların etkinliklerini kapsayan, planlamasını yapan, yürütülmesini sağlayan ve reklamlarını içeren organizasyonların tümüne verilen isim olarak tanımlaya biliriz. Geliştirilmiş bir ürün veya hizmetlerin piyasada satmak için spordan aktif olarak yararlanma genellemesi yapabiliriz.

Aktif olarak sporda pazarlama ikiye ayrılıp, ”Ürün pazarlaması ve Spor etkinliği yoluyla tanıtım pazarlaması “olarak karşımıza çıkmaktadır. Sporu tüketmenin birçok yolu vardır, bu nedenle spor pazarlaması farklı sektörlerde değişik biçimlerde kendine yer bulabilmektedir.

Taraftarların tuttuğu takımlar ve en sevdikleri sporcular gönüllerde farklı kombinlerde ayrı bir yer oluşmaktadır. Favori bir spor dalı, tuttuğunuz takım veya sevilen sporcunuz varsa, ilk elden spor pazarlama ağına ister istemez katılmış olursunuz. Başarılı bir spor pazarlama planının anahtarı kısacası taraftarlardır.

Taraftar takımlarına her zaman sadakatle bağlı, içtenlikle samimidirler. Takımlarını temsil eden oyuncuların giydikleri kıyafetleri, kullandıkları telefonları, koştukları ayakkabıları veya yedikleri yiyeceklere varana kadar sporcuları taklit etmekten kaçınmazlar.

Spor pazarlamacıları olmasaydı, sporun bugün dünya üzerinde bu kadar geniş kapsamlı bir etkisi olmazdı. Birçok spor etkinliği, büyük ölçekte spor pazarlamacıları tarafından geliştirilen ve uygulanan kampanyalara dayanmaktadır.

Bir pazarlama stratejisi olmadan sporun, büyük kalabalıkları maç izlemeye ikna etmesi imkânsız olurdu. sporun meslek haline gelmesinden bu yana çalışmalar aralıksız devam ediyor. Sahne arkasında olan, asıl olayın kendisinden önce olanıdır. Dahası, farklı geçmişlere sahip insanları tek bir ortak çıkar doğrultusunda birleştirmek için sporun gücüyle ilgilidir. Spor pazarlaması çok uzun bir süredir piyasada var ve olmaya devam edecektir. Dedi .

Açıklama yok.

REKLAM ALANI