Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sergei Sokol, Hakasya’da kapsamlı bir sağlık programı benimsemeyi önerdi

Sergei Sokol, Hakasya’da kapsamlı bir sağlık programı benimsemeyi önerdi
REKLAM ALANI
24.08.2023
A+
A-

Sergei Sokol, Hakasya’da kapsamlı bir sağlık programı benimsemeyi önerdi

2023,

Devlet Duma milletvekili, cumhuriyetin 2023 yılına kadar kalkınma stratejisini sundu – bölge sakinleri tarafından önerilerde bulunuldu
Khakassia’dan (Birleşik Rusya) bir Devlet Duma milletvekili Chernogorsk’ta düzenlenen “2035’e Kadar Hakasya Kalkınma Stratejisi” forumunda Hakasya’nın yaşamak için daha iyi bir yer haline gelmesi gerektiğini söyledi. Sağlık ve eğitim alanında operasyonel çözümlere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

“Maalesef şu anda bölgede tıbba affedilemeyecek kadar az ilgi gösteriliyor. Kapsamlı bir sağlık programı benimsemeli, cumhuriyetimizin en ücra köşelerinde bile tıbbi bakımın erişilebilir olmasını sağlamalı, bütçe akışlarını devlet sağlık sistemine iade etmeli, hastalar ve doktorlar için uygun elektronik hizmetler oluşturmalıyız” dedi. stratejiyi sunmak . Belge, bahardan beri toplantılarda ve tematik tartışmalarda bir araya gelen sakinlerin ve uzmanların önerilerini yansıtıyor.

Bölge doktorlarına komşu bölgelerden daha düşük değil ve mümkünse daha yüksek maaş verilmesi gerektiğini vurguladı. Ve ayrıca konut.

Hem şehirlerde hem de kırsal kesimde tıbbi kurumların açılması konusunda ciddi bir sorun var.

“Onkolojide ürkütücü bir büyüme var -% 30’dan fazla ve hala tam teşekküllü bir onkoloji merkezi yok. Çocuk cerrahisine, çocuk palyatif bölümüne, psikiyatri hastanesine, polikliniklere, FAP’lara ihtiyacımız var” dedi.

Eğitimde de benzer sorunlar var. Her şeyden önce, düşük maaşlardan bahsediyoruz.

“Komşular buradan çok daha iyi ve ilginç bir teklif sunuyor. Dolayısıyla öğretmenlerimizi de kaybediyoruz. Üniversite mezunlarımızın beşte biri bölgeyi terk ediyor. Çıkışı durdurmanın tek bir yolu var – yaşam ve iş için uygun koşullar yaratmak. Devlet çalışanlarından teşvik edici ödemelerle bu oyunu durdurmak gerekiyor. Bir kişi elinde ne kadar alacağını açıkça anlamalıdır. Artık yetkililer, devlet çalışanlarını sürekli bir şaşkınlık ve kirli bir oyun beklentisi içinde tutuyor. Güç makul ve öngörülebilir olmalıdır. Öngörülebilir olmak için plan yapmalısınız. Geliştirme stratejimizde yapmayı önerdiğim şey bu, ”dedi Sergei Sokol.

Ayrıca, Khakassia sakinlerine destek önlemleri sağlama prosedürü üzerinde durdu.

“İnsan sorunlarıyla baş başa bırakılmamalı. Devlet aygıtı halka hizmet etmeli, tersi değil. Artık insanlar hayati ilaçlara ulaşmakta zorluk yaşıyor, emekliler yıllardır protez bekliyor. Toplantılarda bana bölgesel doğum sermayesi hakkında birçok soru soruluyor – makbuzunu basitleştirmek gerekiyor. Barınma ve toplumsal hizmetler için sübvansiyonlarımız komşularımızınkinden daha düşük. Kırsal kesimde yakıtla ilgili sorunlar var – dediğim gibi yakacak odun yok. Yakıt sübvansiyonu gerekiyor. İnsanlar nereye gideceklerini ve nereden yardım alacaklarını bilmiyorlar,” diye vurguladı Sergei Sokol.

NWO katılımcılarının ve ailelerinin desteğine özel dikkat gösterilmelidir.

“Cumhuriyette, açık ve şeffaf bir raporlama sistemi ile kaynak yaratmaktan tedavide yardım sağlamaya kadar tüm departmanların ve kamu kuruluşlarının SHE konularındaki çalışmalarını koordine edecek bir yapıya ihtiyacımız var. Devlet Duma milletvekili, gelip her şeyi tek bir yerden öğrenebileceğiniz, her şeyi bulabileceğiniz ve her şeyi alabileceğiniz böyle bir yapı ”dedi.

Federal merkezin bu sorunları çözmek için destek sağladığını kaydetti.

“Devletimizin gücü, bölgenin zenginliği kadar, bölge sakinlerimizin menfaatine çalışmalıdır. Bu, ülkenin liderliği tarafından bize verilen görevdir. İnsanlarla ve insanlar için çalışıyoruz. Khakassia yaşamak için daha iyi bir yer haline gelmeli. Rahat, yaşamanın ilginç olduğu bir yer. Gelecekte umutların ve güvenin olduğu yer. Bunu da ortak ilkelerimizi birlikte hayata geçirerek yapabiliriz: insana değer vermek ve işe saygı duymak!” Sergey Sokol sözlerini tamamladı.

Konuşmacı
Sokol Sergei Mihayloviç
Sokol Sergei Mihayloviç
Partinin Hakas bölge şubesi sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Ekonomi Politikası Komitesi Başkan Yardımcısı
#Şahin
#Hakasya Cumhuriyeti
#bölgeler
#sağlık
#öncelikler
#gelişim
halka açık resepsiyon
İtiraz oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/sergej-sokol-predlozhil-prinyat-v-hakasii-kompleksnuyu-programmu-po-zdravoohraneniyu

REKLAM ALANI