Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sergei Kravtsov: Başkanın okul ve anaokullarının inşasına ilişkin talimatları tamamen uygulandı

Sergei Kravtsov: Başkanın okul ve anaokullarının inşasına ilişkin talimatları tamamen uygulandı
REKLAM ALANI
03.01.2024
A+
A-

Sergei Kravtsov: Başkanın okul ve anaokullarının inşasına ilişkin talimatları tamamen uygulandı

Okul öncesi eğitimin ulaşılabilirliği %99,4
Milli Eğitim Bakanı, Danıştay toplantısında yaptığı konuşmada, okullarda üçüncü vardiyanın tamamen ortadan kaldırıldığını belirtti.

Sergei Kravtsov, “Rekor sayıda yeni okul açıldı – 1179. 3,5 binden fazla okul yenilendi” dedi .

Birleşik Rusya’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü okul revizyon programının partinin halk programının bir parçası olduğunu ve 2021 yılında Birleşik Rusya Kongresi’nde cumhurbaşkanı tarafından başlatıldığını hatırlatalım. Yaklaşık 7.300 okul buna katılıyor. Tasarımdan kabule kadar işin tüm aşamaları, Birleşik Rusya ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bölgelerde oluşturduğu ana merkez tarafından kontrol ediliyor. Bu yıldan itibaren programa yeni bölgeler de katılıyor.

6 Aralık 2023’te Birleşik Rusya ve Eğitim Bakanlığı, 2023’teki okul revizyon programının ön sonuçlarını özetledi. 1.384 okulda büyük onarımlar tamamlandı. Yıl sonuna kadar 1.765 binanın işletmeye alınması planlanıyor.Bunlardan 1.535’i federal bütçeden sağlanan fonlarla gerçekleştirildi, 230 binanın ise sadece bölgesel fonlarla onarılması sağlandı. Diğer 46 bölgede ise tesislerin hazır olma oranı %90’ın üzerindedir.

Hoparlör
Kravtsov Sergey Sergeyeviç
Kravtsov Sergey Sergeyeviç
Rusya Federasyonu Eğitim Bakanı
#Kravtsov
#Eğitim Bakanlığı
#revizyon
#okullar
#yapı
#anaokulları
#eğitim
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/sergej-kravcov-porucheniya-prezidenta-po-stroitelstvu-shkol-i-detsadov-vypolneny-polnostyu

 

 

REKLAM ALANI