Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile Görüştü

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile Görüştü
REKLAM ALANI
06.09.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile Görüştü

 

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
b3.jpg
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük askerî fuarı “MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı” için geldiği Kielce kentinde Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile bir araya geldi.

İkili ve bölgesel savunma, güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Bakan Akar tarafından;

– İki ülkenin NATO içindeki stratejik iş birliğine dikkat çekildi,

– Askerî eğitim, iş birliği ile savunma sanayi alanlarındaki mevcut iş birliğinin devamı, bu alanlardaki imkânların daha da artırılmasının önemine vurgu yapıldı.

Öte yandan görüşmede Polonya Savunma Bakanı Blaszczak Bakan Akar’a, Ukrayna-Rusya arasında ateşkesin sağlanmasında ve tahıl konusundaki çalışmalarda aldığı inisiyatiften dolayı teşekkür etti.

Görüşme öncesinde iki Bakan Polonya ve Türk bayrakları önünde fotoğraf çektirdi.

Bu sırada Bakan Blaszczak bayrakları işaret ederek ikisinin de “aynı renklere” sahip olduğunu ifade etti. Bakan Akar da bunun üzerine Türkiye ve Polonya arasındaki köklü, tarihî geçmiş ve ortak değerlere vurgu yaptı.

 

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/592022-24802

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI