Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Edirne’de Gençlerle Buluştu

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Edirne’de Gençlerle Buluştu
REKLAM ALANI
22.10.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Edirne’de Gençlerle Buluştu

 

 

 

Haberin Fotoğrafları

 

 

005.jpg
006.jpg
007.jpg
001.jpg
002.jpg
003.jpg
004.jpg
005.jpg
006.jpg
007.jpg
001.jpg
002.jpg
003.jpg
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Gençlerle Tarihin İzinde” programı kapsamında Edirne Balkan Tarihi Müzesi’nde gençlerle bir araya geldi.

Gençlerin sorularını yanıtlayan, onlara tavsiyelerde bulunan Bakan Akar, savunma ve güvenlik konularında da değerlendirmelerde bulundu.

Güvenlik ortamının yeniden şekillendiği, güç dengelerinin, aktörlerin ve rollerin sürekli değiştiği bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Bakan Akar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin etki ve ilgi alanının her geçen gün genişlediğini vurguladı.

Türkiye’nin tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini, köklü tarihi, dinamik nüfusu, her geçen gün büyüyen ekonomisi ve güçlü ordusuyla bölgesinde ve dünyada etkin ve proaktif politikalar ortaya koyduğunu ifade eden Bakan Akar, savunma sanayisi alanındaki gelişmelere de değindi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın teşviki ve liderliğinde savunma sanayisinde yerlilik ve millîlik oranının yüzde 80’lere ulaştığını dile getiren Bakan Akar, “Yerli ve millî savunma sanayisinde cin şişeden çıktı. Eskiden parasını verip alamadığımız şeyleri şimdi biz üretiyoruz.” diye konuştu.

Yerli ve millî olarak tüm hafif silahları, helikopterleri, obüsleri, İHA/SİHA/TİHA’ları, gemileri yaptıklarını vurgulayan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Bunları dost ve kardeş ülkelere ihraç da ediyoruz. Bu noktaya geldik. Bu seviyeyi daha da ileri götürmemiz gerekiyor. Geriye ne kaldı? Uçak kaldı, tank kaldı. Uçak da tank da yapacağız. Çok şükür bunun için işçimiz de altyapımız da mühendisimiz de var. Bir tarafta vakıf şirketleri, üniversiteler diğer tarafta özel şirketler, kamu. Bunlar tek yumruk olarak çalışıyor. Ülkemizin güvenliği, bekası, refahı bakımından ordumuzun olmazsa olmazlarını yerli ve millî olarak karşılamak zorundayız. Bu bir lüks veya tercih değil bir zorunluluk. Geleceğimiz, bekamız bakımından bunu yapmak zorundayız, inşallah bunu da yapacağız.”

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/21102022-64565

 

 

 

REKLAM ALANI