Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Denis Pushilin DPR seçimlerinde oy kullandı

Denis Pushilin DPR seçimlerinde oy kullandı
REKLAM ALANI
12.09.2023
A+
A-

Denis Pushilin DPR seçimlerinde oy kullandı

2023,

Cumhuriyette oylama 7 Eylül’e kadar erken gerçekleşti; 8-10 Eylül tarihlerinde sandıklarda oy kullanabilirsiniz

DPR’nin başkan vekili cumhuriyet sakinlerini oylamaya katılmaya çağırdı.

“Henüz oy kullanmaya vaktiniz olmadıysa mutlaka sandıklarınıza gidin ve seçiminizi yapın. Siyasi eğilimleriniz, seçimlere katılımınız ne olursa olsun, oyunuz Rusya Donbass’a, yerleşimlerimizin her birinin kalkınmasına, bölgemizin müreffeh geleceğine verilen bir oydur” dedi.

Buna karşılık Devlet Duması milletvekili Zurab Makiev , DPR sakinlerinin isteyerek ve coşkuyla sandık başına gittiğini ekledi.

“Bugün Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde Halk Konseyi ve belediye meclislerinin ilk seçimleri için şahsen oylama başladı. Katılım iyiydi, şu anda herhangi bir ihlal kaydedilmedi” dedi.

Sparta taburunun komutanı Artyom Zhoga’ya göre her seçmen, Cumhuriyetin yeniden canlanmasıyla hangi partinin başa çıkacağına karar vermek zorunda. “Bugün, tıpkı bir yıl önce olduğu gibi 2014’te olduğu gibi, ana hedefimiz uğruna hepimiz Donbass karakterimizi göstermeliyiz. Bir yıl önce Rusya’ya oy verdik ve Rusya olduk. Bugün aynı derecede önemli bir hedefimiz var: Cumhuriyetin yeniden canlandırılması” dedi.

2023 seçimlerinde 34 binden fazla vekil değiştirilecek. Bölge sakinleri bölgesel ve yerel düzeylerde milletvekillerini seçecekler – 20 yasama meclisi, kurucu birimlerin başkentlerinin 16 şehir duması ve yerel yönetimler. Üst düzey yetkililerin seçimleri 26 bölgede ve şehrin belediye başkanı Habarovsk’ta yapılıyor. Kırım’da, Lipetsk bölgesindeki 19 numaralı tek mandalı seçim bölgesinde – Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti’nde 144 numaralı tek mandalı seçim bölgesinde – 16 numaralı tek mandalı seçim bölgesinde bir Devlet Duması milletvekili seçilir. Krasnoyarsk Bölgesi – 56 numaralı Divnogorsk tek yetkili seçim bölgesinde.

Hoparlör
Pushilin Denis Vladimirovich
Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkan Vekili
#Puşilin
#Donetsk Halk Cumhuriyeti
#seçim2023
#EDG2023
#seçim kampanyası
#oy
#Makiev
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/denis-pushilin-progolosoval-na-vyborah-v-dnr

REKLAM ALANI