Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Irak-Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Irak-Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü
REKLAM ALANI
17.06.2022
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Irak-Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü

“Haklı mücadelemizin size ilham kaynağı olmasının gururunu yaşıyoruz”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Irak-Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.
Kabuldeki konuşmasına, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, en büyük gücümüzün Anavatan Türkiye olduğunu vurguladı.

Rum-Yunan ikilisinin yaptığı baskıların, adanın Yunanistan’a bağlanmasına yönelik olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’ne çok acılar yaşatıldığını ifade ederek insanlık dışı muameleye maruz bırakıldığını da sözlerine ekledi.

“Şu anda verilen mücadele Türk-Yunan dengesini korumak adınadır”

Cumhurbaşkanı Tatar; “Haklı mücadelemizde, dünyadaki bütün Türklerin desteği bizim için çok değerlidir. Bu mücadelenin de size ilham kaynağı olması ayrıca mutluluk ve gurur vericidir. Biz, büyük Türk milletinin kopmaz bir parçasıyız. Şu anda verilen mücadele de Türk-Yunan dengesini korumak adınadır. Buradaki ulusal duruşumuz ve onurumuz Türklük dünyası için de önemlidir. Güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte nerede olursak olalım varlığımız ve pozisyonumuz, olumlu bir şekilde etkilenir. Benim siyasetim ve vizyonum budur” diyerek Irak-Türkmen cephesi başkan ve heyetine teşekkür etti.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal ve Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Danışmanı Anıl Kaya da hazır bulundu.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-irak-turkmen-cephesi-baskani-hasan-turan-ve-beraberindeki-9911

 

 

REKLAM ALANI