Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yetkililerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yetkililerini kabul etti
REKLAM ALANI
31.01.2024
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği yetkililerini kabul etti

.2024

“Anavatanımızın etrafında kenetlenerek geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerlemek hepimizin en büyük dileğidir”

 

 

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hasan Küçük başkanlığındaki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği heyetini kabul ederek görüştü.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar kabuldeki konuşmasında, Batı Trakya Türkleri ile kader birliği ve ortak geçmişe sahip olduğumuzu dile getirerek, Batı Trakya Türkleri için olağanüstü şartlarda mücadele veren Sadık Ahmet’i rahmetle andı.

 

 

Kıbrıs Türkü’nün gösterdiği cesareti ve tek taraflı müdahale hakkı ile garantör ülke Türkiye’nin zamanında müdahalesi ile Kıbrıs Türk halkının bu günlere gelebildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası antlaşmalardan gelen hak olarak garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türk halkına destek verebilmesinin Kıbrıs davasındaki önemini dile getirdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta Avrupa Birliği içerisinde federal çatıda bir anlaşmanın Kıbrıs Türkü’nün sonu olacağını, iki egemen devletin iş birliği ile ancak bir antlaşmanın mümkün olabileceğini ve bunun mücadelesini verdiklerini belirtti.

 

 

Trakya’daki mücadeleyi selamlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Trakya’da Türklerin verdiği mücadelenin ve şartların daha farklı olduğunu, Kıbrıs Türkleri’nin kurucu ortağı olarak uluslararası anlaşmada adadaki iki halktan biri olduğunu ve KKTC devletinin varlığının geçmişte yapılan tüm bu çalışmalara bağlı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, “Batı Trakya’da verilen mücadelede bizim burada verdiğimiz mukavemeti göstermeniz çok daha zordu. Bugün Batı Trakya’da olanları endişe ile izliyoruz. Hepinize sabır diliyorum. Yüreğimiz bir, sevgimiz bir, bizler Büyük Türk milletinin ayrılmaz parçasıyız. Nerede olursak olalım ülkümüz birdir” dedi.

 

 

“Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin etrafında kenetlenerek geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerlemek hepimizin en büyük dileğidir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, tüm Batı Trakya Türklerini selamladı, mücadele uğruna yaşamını kaybedenlere rahmet diledi.

 

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Küçük, Yunanistan’dan zorunlu göç etmek durumunda bırakılan Türklerin hak arama mücadelesine destek olduklarını dile getirerek, 29 Ocak Batı Trakya Milli Direniş Günü dolayısıyla bu yıl KKTC’de bulunduklarını kaydetti.
Küçük, Kıbrıs ile aynı kaderi paylaştıklarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli dava olarak Kıbrıs ve Batı Trakya davalarını gördüğünü söyledi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-bati-trakya-turkleri-dayanisma-dernegi-yetkililerini-kabul-11961

 

 

 

REKLAM ALANI