Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

CADDE VE SOKAKLARDAKİ BORDÜRLER PÜSKÜRTME SİSTEMİYLE BOYANDI

CADDE VE SOKAKLARDAKİ BORDÜRLER PÜSKÜRTME SİSTEMİYLE BOYANDI
REKLAM ALANI
31.05.2021
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kış aylarında yağmurdan yazın ise sıcaklardan etkilenerek boyaları silinen bordür taşları şehir merkezinde yürütülen çalışmalar ile yenileniyor. Kaldırım ve orta refüjlerdeki bordür taşları boyanarak kent merkezinde estetik bir görüntü oluşturuluyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesine bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar ile vatandaşların yoğun olarak kullandığı yol güzergâhları başta olmak üzere kentin ana arter, cadde ve muhtelif yerlerindeki kaldırım ve orta refüjlerde bordür taşlarını sarı ve beyaz renge boyanıyor.

Sarı ve beyaz renkte boyanan kaldırımlar, kavşaklar ve orta refüjlerdeki bordürler araç sürücüleri ve yayalar için uyarıcı olurken cadde ve sokakların daha güzel ve estetik bir görünün kazanmasını sağlıyor. Yayaların ve araç sürücülerinin güvenle ulaşımlarını yapabilmesi için çok önemli bir çalışma olan bordür boyama çalışmaları neticesinde özellikle gece vakitlerinde kentte muhtemel kazaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı 7 kişilik ekiple gece ve gündüz vardiya sistemiyle yürütülen çalışmaların hızlandırılması kısa sürede daha fazla alanın boyatılması amacıyla başlatılan püskürtme sistemi sayesinde rulo fırçası ile yapılan boyamaya son verilip boya fırçası, rulo vb. malzemelerde tasarrufu sağlanıyor, ayrıca aynı oran boya ile daha fazla alanın boyanması sağlanıyor bunlarla birlikte geliştirilen aparatlar ile de boyanın taşması da önleniyor.

Püskürtme sisteminde zaman tasarrufunu vurgu yapan Karakoyunlu Mahalle Muhtarı Bozan Demir; “Püskürtme sistemine geçilmesiyle birlikte bordür taşlarımız öncesinde temizleniyor, üzerinde bulunan toz toprak gibi boyayı etkileyen olumsuz elementler temizlenerek taşlar boyaya hazır hale getiriliyor akabinde püskürtme sistemiyle bordür taşlarımız boyanıyor. Yeni gerçekleştirilen püskürtme sistemiyle zaman tasarrufu sağlanıyor daha kısa sürede daha fazla alanın boyanması gerçekleştiriliyor. Kısa sürede gerçekleştirilmesinden dolayı da trafikte aksamalar minimum seviyeye indiriliyor. Püskürtme sistemini hayata geçiren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve sahada çalışana ekiplere teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI