Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Andrey Turchak, Pskov bölgesinden 9 yaşındaki Igor Belov’a “Cesaret İçin” madalyasını verdi

Andrey Turchak, Pskov bölgesinden 9 yaşındaki Igor Belov’a “Cesaret İçin” madalyasını verdi
REKLAM ALANI
02.11.2023
A+
A-

Andrey Turchak, Pskov bölgesinden 9 yaşındaki Igor Belov’a “Cesaret İçin” madalyasını verdi

2023,

İlkbaharda bir oğlan buzdan düşen 5 yaşındaki kız çocuğunu kurtardı

Yaşlarına rağmen zaten birinin hayatını kurtarmayı başaran kahraman çocuklar, Federasyon Konseyi’nde ödüllendirildi. Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak , bu yıl törenin 10. yıl dönümü nedeniyle düzenlendiğini söyledi .

“ Pskov Bölgesi, Plyussa köyünden 9 yaşındaki Igor Belov’a “Cesaret İçin” madalyasını takdim etmekten büyük mutluluk duydum. Bu baharda buzdan düşen 5 yaşındaki bir kız çocuğunu kurtardı. Kendisi yüzmeyi bilmese de, şaşırmadı ve suya atladı. Kızı bir arkadaşımla birlikte kıyıya çektim” dedi.

Parti Genel Konseyi sekreteri Igor Belov’un kurtarıcı olmak istediğini belirtti.

“Pskov bölgesindeki Acil Durumlar Bakanlığı, okul çocuklarının kurtarma hizmetlerinde çalışmaya hazırlandıkları özel öğrenci sınıfları açtı. Ancak şu ana kadar sadece lise öğrencileri katıldı. Ve eğer Igor planlarını ve arzularını değiştirmezse meslektaşım Alexei Naumts ve ben onun böyle bir kursa kaydolmasına yardım edeceğiz. Bu arada Alexey Vasilyevich, Igor’u Pskov tümenine bir geziye davet etti – paraşütçülerimizin nasıl çalıştığını gösterecek,” diye vurguladı Andrei Turchak.

Ödülün verildiği dönemde aşırı durumlarda cesaret ve kahramanlık gösteren çocukların binden fazla öyküsünün bulunduğunu sözlerine ekledi.

“Sıradan adamlar kendilerini riske atarak başkalarının hayatlarını kurtarırlar. Onlar bizim gururumuz ve Rusya’nın geleceğidir. Bu tür insanları yetiştiren ebeveynlere, öğretmenlere ve akıl hocalarına selam yok” dedi partinin Genel Konsey Sekreteri.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Fed Konseyi
#ödüllendirme
#ödül sunumu
#çocuk-kahramanlar
#Pskov bölgesi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-nagradil-medalyu-za-proyavlennoe-muzhestvo-9-letnego-igorya-belova-iz-pskovskoj-oblasti

 

 

REKLAM ALANI