Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Andrey Turchak: Ölen askerlerin öğretmenlerine sigorta ödemeleri yapılacak

Andrey Turchak: Ölen askerlerin öğretmenlerine sigorta ödemeleri yapılacak
REKLAM ALANI
21.11.2023
A+
A-

Andrey Turchak: Ölen askerlerin öğretmenlerine sigorta ödemeleri yapılacak

2023

SVO çalışma grubunun ilgili tasarısı nihayet Devlet Duması tarafından kabul edildi
Grubun başkanı, Birleşmiş Milletler Genel Konseyi Sekreteri, yeni yasanın yasal tutarsızlıkları ortadan kaldırdığını ve Kuzey Askeri Bölge savaşçılarının fiili eğitimcilerine 11 Ağustos 2020’den itibaren tüm ölüm vakaları için sigorta ödemeleri alma hakkı verdiğini belirtti. Rusya Andrei Turchak .

“İki yıl boyunca büyükanne ve büyükbabalar, ağabeyler ve kız kardeşler ve ölen askerlerin diğer gerçek bakıcıları sigorta ödemesi almadı. Bunlardan özel operasyonun ilk altı ayında yakınlarını kaybedenler, onları kabul etmedi. Çalışma grubu Cumhurbaşkanına sunduğu raporlardan birinde buna dikkat çekti. Bugün bu sorun çözüldü. Sigorta ödemeleri yapılacak, devletin bu kişilere olan borcu yerine getirilecek” diye vurguladı.

11 Ağustos 2020’de fiili eğitimcilerin yararlanıcı sayısına dahil edildiği federal bir yasanın yürürlüğe girdiğini ve bir askerin ölümü durumunda onlar için toplu ödeme kurulduğunu hatırlatalım. 14 Temmuz 2022’de ise askeri personelin ölümü halinde zorunlu devlet sigortasından yararlananların sayısına fiili eğitimciler de dahil edildi. Böylece, 11 Ağustos 2020’den 14 Temmuz 2022’ye kadar fiili öğretmenlerin sigorta ödemelerinin olmadığı bir dönem ortaya çıktı.

Çalışma grubunun Cumhurbaşkanına sunduğu üçüncü raporda zorunlu devlet sigorta ödemelerindeki adaletsizliğin giderilmesine yönelik öneriye yer verildi .

Devlet Duması, 11 Temmuz 2023’teki ilk okumada, özel operasyonun başlangıcından itibaren tüm vakalarda şehit askerlerin eğitimcilerine yapılan ödemelerin kapsamını genişleten SVO çalışma grubunun yasa tasarısını kabul etti.

SVO konularıyla ilgili çalışma grubu Başkanın emriyle oluşturuldu. Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı, Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak başkanlık etti. Grupta federal parlamentonun her iki kanadının ve parlamentodaki tüm partilerin temsilcileri, Savunma Bakanlığı, kamu kuruluşlarının liderleri ve önde gelen savaş muhabirleri yer alıyordu.

Çalışma grubu, seferber olan vatandaşların sağlanmasını, onlar tarafından ve aile üyeleri tarafından gerekli ödemelerin alındığını, destek önlemlerini ve ayrıca SVO ile ilgili bir dizi diğer konuyu sürekli olarak izliyor.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#SVO katılımcılarına yardım
#SVO katılımcılarının aileleri
#çalışma Grubu
#SVO
#ödemeler
#sosyal garantiler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-strahovye-vyplaty-vospitatelyam-pogibshih-bojcov-budut-sdelany

 

REKLAM ALANI