Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir”

“Bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir”
REKLAM ALANI
16.04.2022
A+
A-

“Bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir”
16.04.2022

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Phaselis Tüneli Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Hep söylediğimiz gibi, bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir. Şayet bu uhuvvet iklimini kimsenin bozmasına müsaade etmez, hep birlikte 2023 hedeflerimize odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak Allah’ın izniyle önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da düzenlenen Phaselis Tüneli Açılış Töreni’ne Dolmabahçe Ofisi’nden video konferans yöntemiyle katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasına törene katılanların Ramazanı Şerifi’ni tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin önde gelen turizm ve tarım şehri Antalya’nın ulaşım ağına kazandırılan son eser olan Phaselis Tüneli’nin hayırlı olmasını diledi.

Akdeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan tünelin, Antalya’nın batısındaki ilçeleriyle ulaşımına büyük kolaylık sağlayacağını bel irten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Kalkan gibi ilçelerimizin Antalya şehir merkeziyle irtibatı daha hızlı ve güvenli hâle gelecektir. Aynı şekilde, ülkemizin en önemli sebze yetiştirme merkezlerinden olan bu bölgemizden yola çıkan ürünler, kolayca diğer şehirlerimize ulaşabilecektir. Bu tünel, sadece vakit ve akaryakıt tasarrufuyla ülkemize yılda 31 milyon lira kazandıracak, karbon emisyonunda 1,8 bin ton azaltım sağlayacaktır. Tünelin inşasında emeği geçen bakanlığımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum” diye ekledi.

“ÜLKEMİZİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ HÂLİNE GETİRMEKTE KARARLIYIZ”

Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesi sayesinde, şehirlerin her birinin Cumhuriyet tarihinde yapılanların toplamının 5 katı, 10 katı hizmetlere kavuştuğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eser ve hizmet siyasetimizin en somut ve en iftihar verici örneklerinin görüleceği alanların başında ulaştırma gelmektedir. Ülkemizin dört bir yanını bölünmüş yollarla, otoyollarla, yeni inşa ettiğimiz ve baştan sona yenilediğimiz tren hatlarıyla, havalimanlarıyla donattık. Geçtiğimiz günlerde ilan ettiğimiz ulaştırma ve haberleşme 2053 vizyonuyla, tüm bu alanlarda ülkemizi önümüzdeki 30 yılda çıkartacağımız seviyeyi de milletimizle paylaştık. Salgın ve savaş krizlerinin ortasında yatırımıyla, istihdamıyla, üretimiyle, ihracatıyla büyüyen bir Türkiye fotoğrafına sahip olmamızı, geçtiğimiz 20 yılın ürünü işte bu altyapıya borçluyuz” açıklamasında bulundu.

“Diğer ülkelerin bugün başlasalar çeyrek asırda tamamlayamayacakları işleri biz çoktan bitirdik ve gözümüzü daha büyük hedeflere diktik” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi: “Altyapıları eskiyen, köhneyen, yetersiz hâle gelen gelişmiş ülkelerle yarışabilecek, çoğu alanda da onları geçecek imkânlara sahibiz. Bu avantajı en güzel şekilde kullanarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirmekte kararlıyız. Zahmetsiz rahmet olmayacağının bilinciyle, bugün yaşadığımız sıkıntıları önümüzdeki dönemde kavuşacağımız büyük ve güçlü Türkiye’nin bedeli olarak görüyoruz. Hep söylediğimiz gibi, bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir. Şayet bu uhuvvet iklimini kimsenin bozmasına müsaade etmez, hep birlikte 2023 hedeflerimize odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak Allah’ın izniyle önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur” dedi.

“FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI TÜM DÜNYANIN ORTAK SIKINTISIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii bu hakikatlerin sadece biz değil, rakiplerimiz de farkında. Bunun için de ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak, siyasi mühendislik hesaplarıyla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları, sanki sadece Türkiye’ye mahsus gibi göstermeye çalışanların niyeti, milletin derdini dile getirmek değil, küresel senaryoların borazanlığını yapmaktır. Altını çizerek tekrarlıyorum: Enerjiden gıdaya, madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır. Hatta Türkiye, üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenin ülkelerden biridir. Milletimden, çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellallığının malzemesi hâline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır, devletimiz ihtiyacı olan herkesin yanındadır, Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de, hamdolsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda, artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Açılışını yaptığımız her eseri, bu doğrultuda atılmış yeni bir adım olarak görüyorum. Phaselis Tüneli’nin bir kez daha ülkemize ve Antalya’mıza hayırlı olmasını diliyor, inşasında emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum.”

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136502/-bizim-en-buyuk-gucumuz-milletimizin-birligi-beraberligi-kardesligidir-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI